Правильний вибір авокадо: особливості


Опубликованно 23.12.2019 09:35

Правильний вибір авокадо: особливості

Вибір якісного авокадо має деякі нюанси. Їх потрібно знати, щоб придбати дійсно стиглий і смачний продукт. При купівлі екзотичного фрукта важливо визначити, зрілий плід чи ні. Зелений авокадо твердий і злегка гіркуватий, тому такі плоди непридатні до вживання. Стиглий авокадо має ніжну консистенцію і смак, який схожий на вершкове масло, його використовують у приготуванні салатів, соусів, бутербродів і десертів. На що звернути увагу і як вибрати авокадо в магазині читайте у статті https://kulinarissimo.com/interesnoe/poleznye-sovety/kak-vybrat-avokado. А ось поради нашим читачам від фахівців Кулинариссимо. Як зрозуміти, що стиглий авокадо?

Підібрати зрілий плід досить просто. У першу чергу, зверніть увагу на колір фрукта. Свіжий продукт повинен бути темно-коричневого або насиченого зеленого кольору. Темні плями, вкраплення та інші дефекти говорять про те, що авокадо вже зіпсований і ось-ось почне гнити. Потім злегка притисніть фрукт. Якщо плід м'який, але пружний при натисканні, можна сміливо купувати його. Вм'ятини на такому фрукті швидко розгладжуються.

Щоб правильно вибрати авокадо в магазині, переконайтеся, що живець (плодоніжка) фрукта мають світлий відтінок. Якщо ж держак і навколишня область коричневі, найімовірніше, що продукт почав гнити і не придатний до вживання. Також дізнатися про стиглості допоможе потряхіваніе. Прикладіть продукт до вуха і злегка потрясіть: всередині повинен бути виразний стукіт кісточки. Як відрізнити сорти авокадо?

У магазині можна зустріти кілька сортів: Каліфорнійський; Флоридський; Пінкертон.

Щоб розбиратися і правильно вибирати авокадо в супермаркеті, варто знати кілька відмінностей цих сортів. Флоридський фрукт має видовжену форму, злегка звужену з одного кінця, темно-зелений колір і гладку шкірку. М'якоть щільна, масляниста з неяскраво вираженим смаком. Кісточка займає практично половину всього обсягу фрукта. Каліфорнійський авокадо виглядає схоже, однак має пухирчатою темно-коричневу шкірку і маленьку круглу кісточку. На смак такі плоди більш ніжні, вершково-кремові і буквально тануть у роті. Пінкертон займає проміжне положення між цими двома сортами.

Який авокадо краще — кожен вирішує сам. Однак при виборі слід враховувати, яку страву Ви будете з нього готувати. Якщо Ви хочете приготувати салат або ролли, краще віддати перевагу Пінкертонові або Флоридскому сорту. Каліфорнійські плоди підійдуть для крем-супів, десертів і бутербродів. Використовувати авокадо краще відразу після покупки, оскільки фрукт швидко темніє і починає гнити.



Категория: Новости