Креветки саганакі


Опубликованно 03.01.2020 14:00

Креветки саганакі

Приготування: Крок 1: чистимо креветки.

Очистіть креветки від голови і панцира, видалите кишку і поки відкладіть морепродукти в бік.

Наріжте дрібно цибулю і часник. Крок 2: готуємо соус.

Додайте в сковороду олію і обсмажте в ньому подрібнену цибулю і часник. Готуйте на повільному вогні, поки цибуля не стане м'яким і прозорим.

Додайте в сковорідку консервовані помідори і лопаткою роздушіть їх акуратно, перетворивши в кашку.Додайте лавровий лист, сіль і перець. Перемішайте і продовжуйте готувати на повільному вогні, поки соус не увариться наполовину. Крок 3: смажимо креветки.

На іншій сковороді розігрійте олію і обсмажте в ньому креветки. Посоліть їх і поперчіть.

Смажте до рум'яності, потім обережно нахиліть сковороду і на край вилийте алкоголь, а потім вже змішайте його з креветками. Зачекайте, поки алкоголь випарується. І будьте обережні! Крок 4: змішуємо креветки з соусом.

Покладіть в готовий соус, нарізану кільцями перець.

Додайте креветки і перемішайте. Все це не знімаючи соус з вогню. Крок 5: додаємо сир.

Наріжте сир фета на кубики.

Покладіть сир в сковорідку з креветками і соусом. Накрийте кришкою і готуйте ще 5 хвилин, поки сир злегка не розплавиться. Крок 6: подаємо креветки саганакі.

Перед подачею посипте креветки саганакі базиліком і петрушкою. Подавайте як гаряче самостійне блюдо.Приємного апетиту!



Категория: Новости