Креветки саганакі
Опубликованно 03.01.2020 14:00
Приготування: Крок 1: чистимо креветки.
Очистіть креветки від голови і панцира, видалите кишку і поки відкладіть морепродукти в бік.
Наріжте дрібно цибулю і часник. Крок 2: готуємо соус.
Додайте в сковороду олію і обсмажте в ньому подрібнену цибулю і часник. Готуйте на повільному вогні, поки цибуля не стане м'яким і прозорим.
Додайте в сковорідку консервовані помідори і лопаткою роздушіть їх акуратно, перетворивши в кашку.Додайте лавровий лист, сіль і перець. Перемішайте і продовжуйте готувати на повільному вогні, поки соус не увариться наполовину. Крок 3: смажимо креветки.
На іншій сковороді розігрійте олію і обсмажте в ньому креветки. Посоліть їх і поперчіть.
Смажте до рум'яності, потім обережно нахиліть сковороду і на край вилийте алкоголь, а потім вже змішайте його з креветками. Зачекайте, поки алкоголь випарується. І будьте обережні! Крок 4: змішуємо креветки з соусом.
Покладіть в готовий соус, нарізану кільцями перець.
Додайте креветки і перемішайте. Все це не знімаючи соус з вогню. Крок 5: додаємо сир.
Наріжте сир фета на кубики.
Покладіть сир в сковорідку з креветками і соусом. Накрийте кришкою і готуйте ще 5 хвилин, поки сир злегка не розплавиться. Крок 6: подаємо креветки саганакі.
Перед подачею посипте креветки саганакі базиліком і петрушкою. Подавайте як гаряче самостійне блюдо.Приємного апетиту!
Категория: Новости