Бастурма з яловичини з класичного вірменському рецептом


Опубликованно 03.01.2020 14:00

Бастурма з яловичини з класичного вірменському рецептом

Приготування:

М'ясо промити під проточною холодною водою і обсушити. Виделкою, з усіх боків балика зробити проколи, щоб поліпшити відтік зайвої рідини під час засолювання. Кладемо м'ясо в глибоку посуд, попередньо насипавши сіль на дно. Помістити м'ясо в посуд, засипаємо його сіллю доверху. У нашому випадку знадобилося близько 2 кг солі. Накриваємо посуд кришкою або харчовою плівкою і поміщаємо її в холодильник на три доби. Після закінчення терміну, м'ясо дістаємо і промиваємо від солі під холодною проточною водою. Знову сушимо чистим рушником або серветками.

Щоб надати потрібну форму (за бажанням), м'ясо поміщаємо під імпровізований прес на добу. Ми використовували дошку і банки з водою. Після закінчення доби балик придбав уплощенную форму і тепер його можна підвісити на гачок.

Тепер готуємо обмазку. У глибокому посуді змішуємо всі зазначені для неї сухі інгредієнти, а часник тремо на дрібній тертці або тиснемо. Борошно нам потрібна для того, щоб зрадити суміші клейкості. Додаємо в суміш стільки води, щоб вийшла пастоподібна субстанція, якій зручно буде обмазувати балик.

Нам залишилося нанести отриману пасту щільним шаром на балик таким чином, щоб не залишилося ні одного не замазанного місця. Цю операцію зручно робити силіконовим шпателем. Обмазувати потрібно швидко, щоб спеції не встигли підсохнути раніше часу. Якщо все-таки спеції підсохли, додайте трохи води і продовжуйте операцію.

Останній штрих: змоченою у воді рукою пригладжуємо по всій площі балика пасту, щоб згладити нерівності і заповнити дрібні порожнечі.

Поміщаємо балик на 25-30 днів у холодильник, підвісивши на гачку. Ми для цього пристосували дверцята холодильника.

Після закінчення строку, балик знімаємо з гачка, нарізаємо тонкими слайсами і їмо самі, пригощаємо друзів, гостей, сусідів. Всім приємного апетиту!



Категория: Новости