Варимо сир в молоці – результат вас точно здивує


Опубликованно 11.01.2020 00:20

Варимо сир в молоці – результат вас точно здивує

Приготування:

1. Сир попередньо трохи розминаємо товкачиком. В молоко додаємо сир, ставимо на середній вогонь і нагріваємо, поки не почне відділятися жовтенька сироватка. Прогрійте ще 2-3 хвилини. 2. Перекладіть майбутній сир на сито, щоб з нього сироватка стекла зайва. Вже зараз ви зможете побачити, якісний у вас сир. Якщо сир тваринного походження, то після нагрівання він ніби трохи тягнеться. 3. У каструлю кладемо вершкове масло, перекладаємо сир, додаємо сіль, цукор, сушений часник і 1/3 ч. л. соди. На повільному вогні, постійно помішуючи починаємо плавити сир. Якщо ви бачите, що сир погано плавиться, то додайте трохи сироватки і соди і плавьте далі, постійно помішуючи. Я не додаю більше ніж ? ч. л. соди без гірки, навіть якщо залишаються невеликі крупинка сиру. Більшість з них все одно розійдеться при охолодженні сиру, а якщо ні, то нехай краще будуть крупинки сиру, ніж неприємний смак соди. 4. Харчову плівку можна за бажанням присипати сушеним часником і паприкою, викласти сир і скрутити ковбаску. Можна просто викласти в круглу миску, попередньо злегка змастивши її тонким шаром рослинного масла. Я залишаю сир остигати у вертикальному положенні, щоб зберегти його циліндричну форму. 5. Чекаємо повного охолодження сиру, потім кладемо в холодильник на 3-4 години. Готовий сир можна за бажанням обваляти в дрібнопорізаному кропі.



Категория: Новости