Універсальне тісто. Дріжджові булочки з шоколадною начинкою
Опубликованно 23.01.2020 00:20
Приготування:
1. Заварний крем. Молоко закип'ятити, додати цукор. Окремо змішати какао порошок і борошно, її можна замінити крохмалем, краще кукурудзяною. Вливаю холодне молоко, збиваю заглибним блендером. І вливаю в коли молоко закипить, все перемішую і варю до загустіння крему. Остуджую.
2. Тісто. У мисці змішую тепле молоко, цукор, сухі швидкорозчинні дріжджі і розмішую віночком. Додаю яйця, рослинне і розтоплене, остигле масло, все перемішую. Додаю борошно, замішую гладке, еластичне тісто. 10 хвилин замішую на столі. Залишаю для підйому на 2-2,5 години в теплому місці.
3. Для булочок мені знадобиться 1/3 частина тесту, я ж приготувала в три рази більше, решта дві частини тесту я розміщую в пакети і в морозильну камеру, дістаю за необхідності.
4. Тісто поділяю на 13 частин. Кожну частину округляю і розкачую в овал, чи прямокутник. На один край кладу крем, накриваю тестом і дуже добре скріплюю краю. Роблю надрізи ножем для піци не до кінця. Загортаю. Таким чином формую всі рогалики. 5. Складаю заготовки на деко, устеленный пергаментом на відстані один від одного. Зверху змащую жовтком з водою. Накриваю плівкою не притискаючи до рогаликам і залишаю на 25-30 хвилин для підйому. Випікаю в заздалегідь розігрітій духовці до 180*С на середньому рівні. 6. Так як булочки сильно виросли, начинки в них виявилося замало, тому я переклала залишився крем в кулінарний пакет і наповнила рогалики. З одного краю зробила прокол і наповнила, як еклери. Випічка відразу стає важкою з величезною кількістю крему.
Категория: Новости