Шакшука. Рецепт ізраїльської яєчні


Опубликованно 27.01.2020 15:00

Шакшука. Рецепт ізраїльської яєчні

Приготування:

Дрібно нарізати перець чилі (якщо не хочете сильно гостре блюдо, то попередньо видалити насіння). Дрібно нарізати ріпчасту цибулю. Помідори знадобляться без шкірки, тому попередньо опустити їх в киплячу воду на 30-40 секунд, очистити від шкірки і нарізати (можна не сильно дрібно, все одно вони стануть соусом в сковороді). Нарізати зелений лук, він нам знадобиться в самому кінці. На розігріту сковороду додати вершкове масло і трохи рослинного, щоб вершкове не горіло. Обсмажувати цибулю до золотистого кольору. Додати часник і перець чилі, обсмажити ще хвилину. Далі додати мелені спеції: зіру, коріандр і кмин (краще це зробити зараз, так як спеції краще розкриються в олії). Додати болгарський перець, помідори і курячий бульйон, все перемішати і залишити тушкуватися, поки не википить зайва рідина, хвилин 7-10. (Лопаткою повинно виходити сформувати лунки для яєць). Перед додаванням яєць додати за смаком сіль і перець. Я також додав мелений перець чилі для більшої гостроти. Сформувати лунки, розбити в них яйця. Смажити, поки білок не буде повністю готовий, а жовток все ще рідкий. Якщо розумієте, що білок знизу вже готовий,а зверху немає, то вимкніть газ і накрийте сковороду кришкою на пару хвилин, білок зверху схопиться теж. Посипати шакшуку зверху зеленою цибулею. Блюдо готове.Всім приємного апетиту! Більше їжте, нікого не слухайте!



Категория: Новости