Булочки з маком на дріжджовому тесті


Опубликованно 01.02.2020 14:55

Булочки з маком на дріжджовому тесті

Приготування:

Покроковий рецепт приготування булочок з маком: Готуємо необхідні продукти для приготування абсолютно приголомшливою випічки. Приготування булочок починаємо з активації дріжджів і налив в мірну кружку 300 мл. теплого молока висипаємо 10 гр. швидкодіючих сухих дріжджів, додаємо 4 ст. л. цукру і ретельно перемішуємо вінчиком. Висипаємо в глибоку миску 200 гр. маку і заливши її окропом закриваємо кришкою. У велику ємність розбиваємо два курячих яйця, додаємо 50 гр. м'якого вершкового масла, 1 ч. л. ванільного цукру, 1 ч. л. солі і ретельно перемішуємо до однорідної маси. Додаємо в загальну ємність дріжджову суміш, перемішуємо всі інгредієнти і додаємо частинами 700 гр. борошна. Перемішуємо вінчиком, після чого починаємо замішувати тісто руками. Коли утворюється клубок, продовжуємо місіть тісто руками близько 10 хвилин, виклавши його на присипану мукою стільницю. Змащуємо середини 1 ст. л. рослинного масла велику ємність і викладаємо в неї тісто, на яку зверху виливаємо 1 ст. л. рослинного масла і прикривши рушником ставимо на 1 годину в тепле місце. З миски з набряклим маком зливаємо воду, що залишилася і ще раз залив окропом закриваємо кришкою. Після того як мак охолов, проціджуємо його через сито і зливаємо зайву воду. Викладаємо мак в глибоку миску, додаємо 150 грамів цукру, добре перемішуємо і подрібнюємо його блендером до пастоподібної маси. У миску до маку додаємо 30 гр. розтопленого вершкового масла і 3-4 ст. л. молока. Добре перемішуємо всі інгредієнти в загальній мисці перекладаємо пастоподібну масу в сотейник і, включивши плиту, ставимо на малий вогонь. Яєчний білок відокремлюємо від жовтка і добре збиваємо. Перемішуємо підігрітий на малому вогні мак, додаємо до нього яєчний білок і знову перемішуємо всі інгредієнти. Через 1 годину насипаємо трохи борошна на стільницю, викладаємо тісто і гарненько його обминаємо, після чого розкачуємо його качалкою до товщини 1 см і викладаємо приготовлену начинку з маку, яку рівномірно розподіляємо. Щільно загортаємо тісто в рулет, після чого склеюємо у нього верх і боки. Рулет нарізаємо на частини розміром 2,5-3 сантиметри, придавлюємо хрест-навхрест ножем і викладаємо їх на змащений 1 ст. л. рослинного масла деко, який ставимо на расстойку на 30-40 хвилин. Викладаємо в миску один яєчний жовток, додаємо 3-4 ст. л. молока і добре перемішавши готує льєзон. Через 40 хвилин змащуємо булочки приготованим льезоном і ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Викладаємо в миску 150 гр. сметани, додаємо 1 ст. л. цукрової пудри і добре перемішавши готує сметанний крем, яким змащуємо наші булочки після випічки. Готуємо разом, готуємо просто, готуємо вдома найсмачніші страви з доступних продуктів за нашими рецептами! Приємного всім апетиту!



Категория: Новости