Маковий вінок


Опубликованно 09.02.2020 06:50

Маковий вінок

Приготування: Крок 1: готуємо тісто.

Додайте в молоко свіжі дріжджі, столову ложку борошна і 2 чайні ложки цукру, перемішайте і залиште на 15-20 хвилин в теплому місці, щоб закваска піднялася. Висипте борошно у велику миску, додайте дріжджі і молочну закваску, яйце, цукор. Місіть вручну або за допомогою міксера з гачком.Додати топлене масло і місіть до тих пір, поки тісто не стане однорідним. При необхідності покладіть ще трохи борошна.Сформуйте з тіста кульку, залиште його в мисці, покритої харчовою плівкою, приблизно на годину. За цей час тісто має подвоїти свій обсяг. Крок 2: додаємо начинку.

Залийте киплячою водою мак і варіть близько 10-15 хвилин. В кінці приготування додайте сухофрукти і горіхи. Потім процідіть. Подрібніть мак і сушені фрукти з допомогою блендера, додайте мед, розтоплене вершкове масло і кокос. Перемішайте.Розігрійте духовку до 170 градусів. Знову замісіть тісто, а потім розкачайте в прямокутник розміром 50х30 див. Змастіть тісто підготовленої маковою начинкою і скрутіть по довгій стороні в рулет.Розріжте його вздовж гострим ножем, залишивши близько 2 см неразрезанного тесту. Шматочки пирога переплетіть між собою, з'єднайте кінці, утворюючи вінок. Крок 3: запікаємо маковий вінок.

Викладіть вінок на вистелений пергаментом для випічки деко і випікайте протягом 40 хвилин.Для глазурі змішайте цукрову пудру з декількома краплями лимонного соку і полийте їй ваш вінок, коли він охолоне. Крок 4: подаємо маковий вінок.

Маковий вінок подавайте на святковий стіл до чаю. Він яскравий, смачний і ошатний!Приємного апетиту!



Категория: Новости