Печиво «Новорічні шишки»


Опубликованно 17.02.2020 15:45

Печиво «Новорічні шишки»

Приготування:

Підготувати всі інгредієнти. Вершкове масло розтопити і остудити. Яйце з'єднати з цукром і збити віночком до повного розчинення цукру. В яєчно-цукрову суміш додаємо 4 ложки молока і остигле масло і ще раз все добре перемішуємо. Поступово в отриману суміш просіваємо борошно і замішуємо еластичне, не липнущее до рук тісто. Готове тісто покласти в поліетиленовий пакет і кладемо в морозилку на 1 годину, для того, щоб кулька добре змерз. Беремо деко застеляємо його папером для випічки. Дістаємо тісто з морозилки і трьом його на крупній тертці. Розподіляємо тісто по листу так, щоб воно лежало одним шаром і ставимо випікатися в заздалегідь розігріту до 160 градусів духовку до золотистого кольору (приблизно на 10-15 хвилин). Готову крихту дістаємо з духовки і даємо їй охолонути. Волоські горіхи чистимо і подрібнюємо за допомогою качалки. Банку зі згущеним молоком відкриваємо і перекладаємо молоко в глибоку миску. В молоко поступово порціями додаємо волоські горіхи і ще теплу крихту і перемішуємо до однорідного стану. Беремо яку-небудь ємність, розширену до верху, яка б нагадувала форму шишок (я скористалася чаркою) змочуємо її водою, для того, щоб маса добре відходила, і наповнюємо чарку масою. Перевертаємо чарку і різким рухом руки витягаємо майбутню шишку з чарочки і поміщаємо її на блюдо. Зверху посипаємо печиво кокосовою стружкою або цукровою пудрою. Печиво виходить дуже ситним і цілком може замінити новорічний торт. Печиво «Новорічні шишки» готово! Більш докладний рецепт приготування дивіться на відео. Приємного апетиту!



Категория: Новости