Повітряні слойки з вареним згущеним молоком
Опубликованно 21.02.2020 20:15
Приготування:
Покроковий рецепт приготування цукрових шарувань: Готуємо необхідні продукти для приготування смачних цукрових шарувань. Процес приготування починаємо з активації дріжджів і висипаємо в мірну кружку зі 150 мл. молока 10 гр. швидкодіючих сухих дріжджів, додаємо 2 ст. л. цукру, перемішуємо і відставляємо на 10-15 хвилин. По закінченні часу розбиваємо в кухоль одне куряче яйце, додаємо 50 мл теплої кип'яченої води і ретельно перемішуємо вінчиком. Просіваємо на стільницю 550 гр. борошна, залишаємо 50 гр. на підсипку, додаємо в борошно 1 ч. л. солі і 150 гр. нарізаного шматочками замороженого вершкового масла. Масло перемішуємо з борошном і подрібнюємо ножем, намагаючись не торкатися до нього руками, потім частинами додаємо рідку дріжджову основу і починаємо збирати тісто руками. Збираємо вийшло листкове тісто м'якої структури в грудку і поклавши його в поліетиленовий пакет на 2 години прибираємо в холодильник. По закінченні часу викладаємо тісто на присипаний борошном стіл і розкачати його до коржі 1 см. товщиною нарізаємо її квадратами 10 на 10 сантиметрів. Кожен квадрат тіста розкочуємо до коржі 3 мм. товщини і викладаємо на кожну необхідну кількість начинки з вареного згущеного молока. Начинка для слойок може бути різною, зі згущеним молоком, сиром, яблуками або яблучним повидлом за вашим смаком і бажанням. Прикрасити слойки можна також за бажанням або смаку різними розрізами, своєрідними отворами і візерунками, після чого коржі з начинкою складаємо своєрідними конвертиками згортаємо. Викладаємо слойки на деко і прикривши серветкою ставимо на 15-20 хвилин, щоб підійшло. Поки булочки стоять на расстойке готує льєзон, для якого розбиваємо в миску одне куряче яйце, додаємо 2 ст. л. молока і дуже добре збиваємо і перемішуємо вінчиком. По закінченні часу змащуємо піднялися слойки льезоном і посипати кунжутним насінням відправляємо в розігріту до 200-220 градусів духовку випікатися на 15-20 хвилин. Діставши деко з слойки з духовки, посипаємо їх зверху за смаком цукровою пудрою, даємо час охолонути і викладаємо на тарілку. Готуємо разом, готуємо просто, готуємо вдома найсмачніші страви з доступних продуктів за нашими рецептами! Приємного всім апетиту!
Категория: Новости