Солодкі здобні булочки
Опубликованно 02.03.2020 12:25
Приготування:
Готуємо необхідні продукти для приготування солодких здобних булочок. Наливаємо в мірну кружку 250 гр. кефіру кімнатної температури, викладаємо в кухоль з кефіром 21 гр. пресованих свіжих дріжджів, додаємо 100 гр. цукру, 3 ст. л. борошна, добре перемішуємо вінчиком і ставимо кухоль з опарою в ємність з теплою водою на 15-20 хвилин. Розбиваємо у велику миску 2 шт. курячих яйця, викладаємо 50 гр. вершкового масла, додаємо 1 ч. л. ванільного цукру, 0,33 ч. л. солі і перемішуємо всі інгредієнти. По закінченні часу виливаємо добре піднялася опару в миску з яєчно-масляною сумішшю і добре перемішуємо. Частинами просіваємо в миску 550 гр. борошна і починаємо замішувати тісто. Замішуємо тісто в мисці руками і викладаємо його на присипану невеликою кількістю просіяного борошна стіл. Дуже добре замішуємо тісто руками 7 хвилин, потім поливаємо і змащуємо її рослинним маслом, щоб зверху не утворилася скоринка, після чого викладаємо тісто в миску і прикривши рушником на 1 годину ставимо в тепле місце. Поки тісто піднімається готуємо начинку і висипаємо в миску 150 гр. борошна, висипаємо 150 гр. цукру, викладаємо 100 гр. розм'якшеного вершкового масла. Перемішуємо до стану крихти всі інгредієнти в мисці, потім прикриваємо целофановим мішком і прибираємо в холодильник. По закінченні часу викладаємо з миски на стіл піднялося тісто. Тісто добре обминаємо і формуємо у своєрідну ковбасу, яку ділимо на шматочки приблизно однакового розміру. Кожен шматочок тіста обминаємо і робимо з нього колобки, після чого накриваємо його рушником. Розминаємо кожен колобок і розкачуємо до коржі потрібної овальної форми 3-5 мм. завтовшки. На кожну корж рівномірно викладаємо 2,5 ч. л. начинки. Звертаємо коржик з начинкою в рулет, після чого щільно слепляем у нього торці і краю. Надаємо кожному рулету плоску форму, злегка притискаємо їх і розрізаємо ножем навпіл всі шари, залишивши недоторканим сантиметровий кінчик рулету. Намагаючись, щоб начинка не висипалася, як можна швидко згортати в спіраль кінці кожного розрізаного навпіл рулету. Склеюємо кінці кожного рулету, закручуємо їх у загальну спіраль, потім зав'язуємо вузол і формуємо булочки. Викладаємо сформовані булочки на деко застелений пергаментним папером і ставимо його на расстойку прикривши рушником. Через 20 хвилин змащуємо булочки збитим яєчним жовтком і наносимо зверху кожної булочки цукрову крихту. Відправляємо деко в розігріту до 175 градусів духовку на 20 хвилин, після чого залишаємо булочки на 5 хвилин у вимкненій духовці. Готуємо разом, готуємо просто, готуємо вдома найсмачніші страви з доступних продуктів за нашими рецептами! Приємного всім апетиту!
Категория: Новости