Лазанья з фаршем. Спрощений рецепт соусу болоньєзе, соус бешамель


Опубликованно 10.03.2020 02:10

Лазанья з фаршем. Спрощений рецепт соусу болоньєзе, соус бешамель

Приготування:

1. Листи для лазаньї. Для тіста, змішуємо яйця з олією. До борошна додаємо сіль, робимо поглиблення в центрі і вливаємо яєчно-масляну суміш. Акуратно виделкою замішуємо тісто. Замішуємо 7-10 хвилин. З отриманого тіста формуємо кулю, кладемо в пакет і даємо відпочити 30 хвилин. Через 30 хвилин дістаємо тісто, трохи обминаємо і розгортаємо в дуже тонкий пласт. Нарізаємо на необхідні листи.

2. Соус бешамель. Вершкове масло розтопити і додати борошно. Все добре перемішати і обсмажити, постійно помішуючи, 1-2 хвилини. Потім поступово додаємо молоко, спеції і варимо до загустіння (ПОСТІЙНО РОЗМІШУЮЧИ ВІНОЧКОМ) на середньому вогні (не варіть соус на дуже сильному вогні, т. к. він може підгоріти, або молоко може згорнутися).

3. Соус болоньєзе. Обсмажуємо цибулю, часник і моркву на невеликій кількості рослинного масла. Після додаємо фарш і смажимо 3-5 хвилин. Додаємо спеції, помідори (попередньо натерті на тертці, або пюрированые блендером), томатний соус і тушкуємо все протягом 1 години на маленькому вогні.

4. Збираємо лазанью в наступній послідовності: бешамель, тісто для лазаньї, бешамель, болоньєз, тісто для лазаньї і так до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. За бажанням можна кожен шар посипати сиром.

5. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Після приготування посипаємо зверху сир і прибираємо в духовку ще на 5 хвилин.



Категория: Новости