Смачна італійська тапочка
Опубликованно 22.03.2020 19:55
Приготування:
Воду і борошно доведеться розділити на дві частини. Воду на 450 і 100 мл. А борошно на 450 і 300 р.У першу частину води додати дріжджі і добре розмішати.Додати 450 грам борошна, перемішати, накрити рушником і залишити в теплі на 30 хвилин. Після закінчення часу, коли маса в чаші збільшиться, додати решту води, сіль і борошно. Знову все перемішати. Викласти тісто на присипаний борошном стіл і замішувати приблизно 5-7 хвилин. Тісто буде липким. Це нормально. Змащуємо оливковою олією внутрішню поверхню чаші і викладаємо в неї тісто. Накриваємо серветкою і залишаємо в теплі на 20 хвилин. Після закінчення часу, тісто має добре піднятися. Замішуємо його прямо в чаші і, накривши рушником, залишаємо ще на 20 хвилин. Цю процедуру повторюємо ще один раз. Всього вийде три рази по 20 хвилин витримки. Після третього разу викладаємо тісто на стіл, присипаний борошном. Руками, натискаючи, надаємо форму прямокутника (квадрата). Розрізаємо на три рівні частини.Викладаємо їх на деко і руками надаємо форму. Розігріваємо духовку до 250 градусів і випікаємо при цій температурі 5 хвилин. Знижуємо температуру до 220 градусів і випікаємо ще 15 хвилин. Коли скоринка стане рум'яною, виймаємо.Смачний, пористий хліб готовий. Приємного апетиту.Як я готую чіабату, дивіться у відео. СПАСИБІ.
Категория: Новости