Смажені пиріжки з картоплею


Опубликованно 14.04.2020 12:20

Смажені пиріжки з картоплею

Приготування:

Крок 1.

Спочатку я приготувала начинку. Картопля відварила в підсоленій воді. Цибуля порізала і обсмажила до м'якості на рослинному маслі.

З готового картоплі злила відвар в окрему ємність, на ньому я готувала тісто. Готову картоплю размяла. Додала смажену цибулю і все добре перемішала. Начинка готова. Крок 2.

Потім приступила до приготування тіста. У глибоку миску налила теплий картопляний відвар, потім додала сіль, цукор, свіжі дріжджі, рослинна олія, перемішала ложкою інгредієнти між собою. У підготовлену рідку суміш поступово додала просіяне борошно. І замішувала до стану м'якого, трохи липкого тіста. Готове тісто ще замісила з допомогою соняшникової олії і поставила в тепле місце для підйому. Коли тісто вдвічі збільшилася в обсязі, приступила до формування пиріжків. Крок 3.

Готове тісто розділила навпіл, кожну половину скачала в джгут, потім розділила на шматочки, кожен шматочок скачати в кульку.

Кульки розкрутила в коржики. На середину виклала начинку. Поєднала краю і добре защипнула у формі човника. Крок 4.

Смажила пиріжки в добре розігрітій рослинній олії на помірному вогні з двох боків до золотистої рум'яної скоринки. Рівень масла в сковороді повинен доходити до середини висоти пиріжка. Перед смаженням пиріжків, що перевірила розігрівання олії, з допомогою маленького шматочка тіста. Коли шматочок зарум'яниться, можна приступати до смаження. Крок 5.

Готові пиріжки за бажанням можна викласти на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла (я так не робила), потім перекласти на блюдо і можна подавати до столу гарячими. Крок 6.

Сподіваюся, Вам сподобаються! Приємного апетиту!



Категория: Новости