Ватрушки за рецептом моєї бабусі – м'які, повітряні вершковим смаком!


Опубликованно 23.04.2020 02:30

Ватрушки за рецептом моєї бабусі – м'які, повітряні вершковим смаком!

Приготування:

Подогреем молоко до 35-37 градусів і виллємо його в ємність, у якій будемо замішувати тісто. Раскрошим в нього дріжджі і додамо цукор, приблизно 70-80 р. Добре перемішати віночком і додати просіяне борошно, доводимо до стану рідкої сметани. Перемішати і поставимо опару в тепле місце. Вона повинна піднятися і почати осідати, тоді замішуємо дріжджове тісто. Вливаємо в опару трохи тепле розтоплене масло, розмішуємо вінчиком яйця з цукром і також вводимо в опару. Частинами починаємо додавати просіяне борошно і замішувати тісто, спочатку ложкою, а потім руками, змащеними олією. Тісто накриваємо сухим рушником і ставимо в тепле місце на расстойку, приблизно на 1 годину. Потім тісто обминаємо і знову даємо йому підійти 30-40 хвилин. Після цього формуємо кульки і викладаємо їх на лист для випічки на відстані один від одного. Даємо їм постояти в теплому місці хвилин 20 і робимо чарочкою або будь-яким іншим способом поглиблення в центрі для начинки.

Готуємо начинку: у посуд поміщаємо сир, цукор, яйце, борошно і подрібнюємо блендером до однорідного стану. У кожне поглиблення покласти сирну начинку і змащуємо ватрушки збитим яйцем і знову даємо ватрушкам постояти хвилин 15-20.

Поміщаємо в розігріту духовку на 190 градусів приблизно на 20-25 хвилин.

Приємного чаювання!



Категория: Новости