Сироїдіння — чи варто пробувати?
Опубликованно 11.06.2020 16:55
Люди, які дотримуються сироїдіння, вважають, що вживання сирої їжі може поліпшити їхнє здоров'я, самопочуття і знизити ризик захворювань.
Втрата ваги зазвичай не є основною метою сироїдів, але перехід на сироїдіння може призвести до зниження ваги. У цій статті ми детально розбираємо особливості такого типу харчування.Види сироїдіння
Існує три основних види сироїдіння: Сыроедческая веганська дієта, яка виключає всі продукти тваринного походження, орієнтуючись тільки на рослинні продукти. Сыроедческая вегетаріанська дієта,яка включає рослинні продукти плюс сирі яйця і необроблені молочні продукти. Сыроедческая всеїдна дієта,яка включає рослинні продукти, сирі продукти тваринного походження і сире або сушене м'ясо.Що їдять сироїди?
Такі продукти підходять для більшості видів сироїдіння: сирі фрукти і сирі овочі сушені фрукти і овочі свіжі фруктові та овочеві соки пророслі боби, інші бобові і зерна сирі горіхи і насіння сирі горіхові масла, такі як арахісове і мигдальне масло горіхове молоко, включаючи мигдальне молоко кокосове молоко оливкова олія холодного віджиму харчові дріжджі водорості кімчі і квашена капуста очищена, але не водопровідна вода інші органічні, натуральні або необроблені продукти
Продукти, яких слід уникати, включають в себе: всі приготовлені або оброблені продукти рафіновані олії столова сіль рафінований цукор та борошно кава, чай і алкоголь макаронні вироби
Оливки, як правило, занадто гіркі, щоб їсти їх у сирому вигляді, а оливки в банках піддавалися процесу варіння під час виробництва. Люди, що дотримують сироїдіння, можуть їсти оливки, якщо їх висушити на сонці.Переваги сироїдіння
Багато людей, які дотримуються сироїдіння, вважають, що воно допомагає організму краще запобігати і боротися з хворобами, особливо хронічні.
Науковий огляд 2019 року повідомляє, що дотримання рослинної (але не обов'язково сыроедческой) дієти має значні переваги для фізичного здоров'я і захворювань. Ось деякі з них: Велика кількість поживних речовин. При приготуванні їжі руйнуються деякі живильні речовини, такі як водорозчинний вітамін B і вітамін C, тому вживання в їжу сирих продуктів забезпечує краще надходження. Менше оброблених продуктів.Оброблені продукти, як правило, містять багато солі, цукру і шкідливих для здоров'я насичених жирів. Збереження ферментів в їжі.Згідно з деякими джерелами, процес приготування може зруйнувати або змінити природні ферменти в продуктах харчування, а також деякі необхідні вітаміни.Ризики сироїдіння
Деякі продукти не безпечні для вживання в сирому вигляді. Процес приготування розщеплює токсичні хімічні речовини в них, а інші несуть у собі ризик харчового отруєння. Більшою мірою, це, звичайно, стосується продуктів тваринного походження, таких як: сире і недоварене м'ясо, включаючи курку сирі або злегка приготовані яйця сире (пастеризоване) молоко та продукти з нього сирі молюски
Категория: Здоровье