Все, що необхідно знати про насіння льону: користь і шкода насіння льону (як правильно зберігати суперфуд)
Опубликованно 28.06.2020 14:50
Сучасна індустрія здорового харчування створила для нас багато різних корисних суперфудов, які за один присід допоможуть вирішити всі нагальні проблеми. Насіння льону вважаються одним з них. Але чи це так?
Насіння льону вважаються практично панацеєю від усіх хвороб, які пов'язані з ШКТ. Їх рекомендують вживати на голодний шлунок вранці, запивати ними кефір і навіть робити своєрідну вівсянку. І зовсім не даремно.
Отже, давайте розберемося, в чому ж користь і шкоду такого знайомого нам суперфуда, як насіння льону?Користь насіння льону
Головною перевагою кожного маленького насіння льону є високий вміст Омега-3 жирних кислот і лігнанов (це натуральні гормони, які блокують дію поганих естрогену в жіночому організмі). Лігнани дозволяють проводити профілактику раку грудей, що робить насіння льону дійсно потрібною харчовою добавкою.
Крім того, льон дуже корисний для кишечника — допомагає вивести токсини з організму, холестерин, канцерогени. Льон допомагає швидше перетравити їжу.
У насінні льону також присутній селен, який також працює, як профілактика раку і просто необхідний кожному жителю великого міста.
Дієтологи рекомендують вживати насіння льону разом з кефіром як дуже корисного сніданку. Такий сніданок працює, як своєрідна загартування організму завдяки антибактеріальній властивості насіння. Особливо цей спосіб актуальний в осінньо-зимовий період, коли всі бактерії і віруси найбільш активні.
Категория: Здоровье