На замітку: як ні в жодному разі не можна готувати картоплю
Опубликованно 17.07.2020 21:45
Із задоволенням публікуємо матеріали по темі харчування і кулінарії, беручи до уваги аспект здоров'я. Читайте далі про те, як ні в жодному разі не можна готувати картоплю, щоб залишатися здоровим довше.
Раніше ми повідомляли цікаві новини про те, скільки разів на тиждень можна їсти популярні бургери без шкоди для здоров'я. Тепер же поговоримо про найулюбленіший овоч у нашій культурі — картоплі.
Не секрет, що користь картоплі багато в чому залежить від способу приготування. Видання "Сегодня" наводить слова відомого лікаря, кандидата медичних наук Анатолія Печінка про те, як не можна і варто готувати картоплю. Як не можна готувати смажену картоплю
Якщо ви любите смажену картоплю, кращий спосіб його смажити: без гострих спецій і прянощів на салі — це менш шкідливо для організму людини:
Температура кипіння олії на сковороді доходить до 180 градусів. При такій температурі масло стає токсичним і в ній утворюються канцерогени. При смаженні на салі канцерогенів утворюється менше.
Але вчений говорить, що краще не їсти покупної картопля фрі, адже ви не знаєте, скільки разів використовували олію. Якщо масло не міняють, масло стане розсадником канцерогенних речовин.
Найкорисніший спосіб приготування картоплі
При цьому картопля буде корисним, якщо вибирати інші способи приготування: варити, готувати на пару, запікати.
Найкорисніша картопля запечена, на другому місці – відварена в мундирі, т. к. з неї частково вимиваються мікроелементи. Відварної і запечена картопля входить до складу дієти №5. Цей стіл розроблений спеціально для людей, які страждають захворюваннями жовчного міхура і печінки. При гострих формах гепатитів картоплю рекомендують вживати у складі овочевих супів, картопляного суфле і овочевих рагу. Але вживаючи цей овоч у відварному вигляді, стежте за кількістю масла, яке в неї кладете. Молода картопля вважається більш корисною - в ній менше калорій.
Прийміть ці зауваження під увагу і будьте здорові.
Категория: Здоровье